Beilleszthető Google térkép

A Google térkép az egyik legnépszerűbb internetes térképes eszköz a világon. Emberek milliói használják naponta, hogy eligazodjanak a világban. A Google térkép hozzáadása a weboldalához nagyszerű módja annak, hogy látogatói számára még jobb felhasználói élményt nyújtson. Nemcsak közvetlenül az oldalára ágyazhatja be a térképet, hanem interaktív térképként is használhatja útba igazításhoz és helyalapú kereséshez. Nem tudja, hogyan illessze a Google Térképeket a weboldalába? Nézze meg útmutatónkat a lépésről lépésre történő ismertetőért. A beilleszthető Google térkép Pillanatok alatt készen lesz, meglátja!

Mi az a Google Térkép?

A Google térkép a Google által nyújtott ingyenes, digitális térképszolgáltatás. A Google térkép lehetővé teszi a látogatók számára, hogy online térképeket használjanak és útvonaltervet készítsenek. A felhasználók jelöléseket és leírásokat adhatnak a térképekhez, és meg is oszthatják azokat másokkal. A térképek pedig könnyen weboldalakba vagy alkalmazásokba integrálhatók.

Milyen előnyökkel jár a Google Térkép használata a weboldalán?

A Google Térkép weboldalon való használata számos előnnyel jár:

  • Javított felhasználói élmény: A Google Térkép beágyazása a weboldalán megkönnyítheti a felhasználók számára, hogy megtalálják az üzlet helyét, különösen akkor, ha nem ismerősek a környéken.
  • Fokozott funkcionalitás: A Google Térkép számos olyan funkciót kínál, mint például az útvonalterv, az utcakép és az üzleti listák, amelyek javíthatják webhelye funkcionalitását.
  • Fokozott hitelesség: A Google Térkép beépítése a weboldalába növelheti vállalkozása hitelességét, mivel azt mutatja, hogy hajlandó megkönnyíteni az ügyfelek számára az üzlet/vállalkozás megtalálását.
  • Mobil kompatibilitás: A Google Térkép mobilbarát, így zökkenőmentesen működik okostelefonokon és táblagépeken.
  • Testreszabási lehetőségek: Testre szabhatja a térkép megjelenését, hogy az illeszkedjen webhelye dizájnjához, valamint jelöléseket és más egyéni elemeket adhat hozzá, hogy kiemeljen bizonyos helyszíneket vagy érdekes pontokat.

Összefoglalva a Google térkép integrálása a webhelyébe számos előnnyel járhat, többek között javíthatja a felhasználói élményt, fokozhatja a funkcionalitást, növelheti a hitelességet, és mobilbaráttá teheti webhelyét.

Van néhány további előny, amelyet érdemes figyelembe venni, amikor arról dönt, hogy beágyazza-e a Google Térképet a weboldalára:

  1. Megnövekedett forgalom: Ha az Ön webhelye Google-térképet tartalmaz, nagyobb valószínűséggel jelenik meg a keresési eredmények között, amikor a felhasználók útvonalra vagy egy adott helyre keresnek. Ez növelheti a webhelye látogatottságát.
  2. Javított keresőmotor-optimalizálás (SEO): A Google térkép segíthet javítani webhelye SEO-ját azáltal, hogy növeli a webhelyére mutató minőségi, releváns webhelyek számát.
  3. Fokozott ügyfél elkötelezettség: A Google térkép hozzáadása a weboldalához arra ösztönözheti az ügyfeleket, hogy felfedezzék a helyszínt, és többet tudjanak meg vállalkozásáról. Ez növelheti az ügyfelek elköteleződését, és növekvő eladáshoz vagy konverzióhoz vezethet.
  4. Jobb helyi keresési láthatóság: A Google térkép segíthetnek abban, hogy vállalkozása megjelenjen a helyi keresési eredményekben, ami különösen fontos lehet a kisvállalkozások vagy a helyi fókuszú cégek számára.
  5. Fokozott elérhetőség: A fogyatékkal élő felhasználók számára a Google térkép akadálymentes módot biztosíthat a webhely felfedezésére és a webhelyével való interakcióra.

Összességében a Google térkép beágyazása weboldalán számos előnnyel járhat, beleértve a megnövekedett forgalmat, a jobb SEO-t, az ügyfelek nagyobb elköteleződését, a jobb helyi keresési láthatóságot és a jobb elérhetőséget.

A Google térkép hozzáadása a weboldalához

A Google térkép hozzáadása a weboldalához egyszerű. Csak töltse ki a lejjebb található űrlapot, és kattintson a “Google térkép generálása” gombra. Ezután láthatja és ki is másolhatja a beágyazható kódot közvetlenül a Google térkép alatt. Miután befejezte, másolja ki a beágyazó kódot, és illessze be weboldalának HTML-kódjába.

Google térkép beágyazás – HTML-kód generálás

Töltse ki az alábbi űrlapot, és generálja ki a térképet. Ha mindent rendben talál, másolja és illessze be az alábbi kódmintát a weboldalába.
Blank map placeholder

Az interaktív Google térkép a fenti adatok kitöltése után jelenik meg.

Miután megadta a címet, és rákattintott a Google térkép generálás gombra, itt megjelenik a kód, amelyet szabadon beilleszthet a weboldalába, hozzáadva a Google térképet (például) a kapcsolat menüpontjához.

A Google térkép hozzáadása a weboldalához nagyszerű módja annak, hogy látogatói (potenciális vásárlói) 360 fokos képet, vagy utcanézetet kapjanak a vállalkozása környékéről. Nemcsak azt mutathatja meg nekik, hogy hol van, hanem azt is, hogy mi van a közelben, és milyen egyéb látnivalók vagy érdekes pontok (POI) érdekelheti még őket. Mivel ma már oly sok vállalkozás használja a Google térképet, nincs ok arra, hogy az Ön ne alkalmazza azt!

Ha hasznosnak találja ezt a Google térkép beágyazó eszközt, kérjük, ossza meg ezt az oldalt másokkal is! Köszönjük!